Dag 33 – Ik doe het voor jou

Vreemd, toen ik begon met schrijven van dit blog, deed ik het voornamelijk voor mijzelf. Ik had een manier nodig om al mijn ervaringen en levensverhalen van mij af te schrijven. Ik nam mij voor om elke dag een stuk te schrijven over mijn struggles met het niet drinken. Een maand later merk ik dat ik niet alleen meer voor mijzelf schrijf maar ook voor anderen. Via verschillende kanalen krijg ik berichten binnen dat mensen zich herkennen in mijn verhalen, mijn blog lekker wegleest en dat men er steun uit haalt. Dit had ik nooit verwacht.

Mijn motivatie om te beginnen
Zoals je misschien in mijn eerste blog hebt gelezen haalde ik mijn motivatie uit het blog van deze dame. Die op haar beurt weer geïnspireerd was door dit verhaal. Allebei reuze interessante en uit het hart geschreven levensverhalen. Maar ik wilde het beter aanpakken. Een site die ook visueel aanspreekt. Die niet alleen weergeeft hoe ik mij voel tijdens het stoppen maar ook alle problemen die het mij opgeleverd heeft. Daarbij maakte ik een ernstige fout. Ik zocht in het begin afbeeldingen die paste bij het verhaal, en je snapt het natuurlijk al, die afbeeldingen waren allemaal van drank. Na mijzelf voorgesteld te hebben op het forum kwamen de eerste reacties. De foto’s triggerde heel veel mensen. Mijn fout, ik had er niet over nagedacht dat zelfs afbeeldingen van alcohol al konden zorgen voor een craving. Ik had die gevoelens helemaal niet. Nu staan er mooie afbeeldingen op die ergens wel te maken hebben met het onderwerp maar ver wegblijven van alcohol.

Ik had niet verwacht dat mensen inspiratie uit mijn verhalen zouden halen

Het Forum
Mijn steun en toeverlaat. Wat ben ik blij dat ik die site gevonden heb. Via die site heb ik mensen leren kennen die ongeveer hetzelfde meemaakte of mee hadden gemaakt als ik. Ik las ook verhalen van mensen die er veel ernstiger aan toe zijn of waren. Dit opende voor mij enorm de ogen. Ik wist vooraf niet wat voor impact drank kan hebben op je leven. Natuurlijk ik kon heel goed terugkijken naar mijn eigen leven. Ook vonden mensen mijn blog, mijn verhaal en mijn ervaringen.
Mijn motivatie veranderde geleidelijk aan.

Ik schreef voor mijzelf, niet voor anderen, maar dat begon te veranderen (dat rijmt)

Mijn motivatie om door te gaan
Met mij gaat het goed. Ik vind het steeds makkelijker om niet aan drank te denken en een water of malt te bestellen. Het is geaccepteerd in de directe omgeving en ik merk na een ruime maand al veel positieve effecten die ik al eerder beschreven heb. Het is voor mij geen must meer en dit ‘nieuwe leventje’ bevalt mij enorm. Ik heb het sporten opgepakt en ben serieuze plannen aan het maken om dit jaar sportief door te komen.
Ik merk daarom ook dat ik geen ‘stof’ meer heb om elke dag een stuk te schrijven in het dagboek. Ik kan wel schrijven ‘Vandaag lekker gesport, geen behoefte aan drank gehad.’ Maar dat wordt ook zo saai.
Ik ga wel door met schrijven. Maar dat doe ik nu voornamelijk voor de mensen die er inspiratie uit halen. Die zich met mij kunnen identificeren en hopelijk door mijn verhalen gemotiveerd worden om ook te stoppen en gestopt te blijven.

Het wordt gewoon, daarom is de ‘stof’ voor elke dag schrijven bijna op.

Anekdotes
Die heb ik nog genoeg, Maar de ergste heb ik denk ik al geschreven, namelijk die van mijn zelfmoordpoging. Daarna ging het nog een hele tijd heel slecht met mij, maar een nieuwe poging heb ik nooit meer ondernomen. Gelukkig niet. Geen zorgen hoor, vandaag de dag gaat het fantastisch met mij en heb ik geen enkele reden om mij van het leven te beroven. Ik ben door het diepste dal gegaan en ben nu langzaam aan naar de top aan het klimmen, Gaandeweg rijken mede klimmers mij gereedschap aan waardoor de top gemakkelijker te bereiken is en steeds dichterbij komt. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Lezer bedankt voor jouw reacties op mijn levensverhaal. Ik doe het voor mijzelf maar ook voor jou.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s